WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - EGR Zonhoven  6 - 5  (2-1)

DATUM 10-10-2008  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Spetterende derby vol van alles wat een futsalwedstrijd moet hebben !!!

De komst van onze buren EGR Zonhoven doet mij met gemengde gevoelens naar deze wedstrijd uitkijken. Langs de ene kant is een wedstrijd tegen EGR altijd leuk om mee te maken en anderzijds was dat vorig seizoen net dé allerlaatste wedstrijd die ik beleefde in het futsal voor mijn ondertussen door iedereen gekende ongeluk....... En mens wordt er altijd even stil van.

Maar goed de wedstrijd dan. Coach Karkaje had noodgedwongen aan zijn ploeg moeten sleutelen na de 2 uitsluitingen van afgelopen week in Beringen. Daarbij kwam ook nog de blessure van Wawrzak én de zware derby tegen Zonhoven, waar Karkaje géén risico's durfde te nemen en dus werd Wawrzak verwezen naar de beloften groep, om te kijken of de blessure niet zou verergeren. Nieuwkomer Jens Verdingh kreeg na zijn schitterende training van afgelopen maandag meteen groen licht van coach Karkaje en ook Sandro Bomboi maakte zijn opmars terug naar de elite. Eveneens uitkijken was het naar het eerste optreden van Kevin Corthouts bij onze elite, na 2 goede wedstrijden bij de beloften. Bij EGR zat Rachid Lamkharrat (ex-Celtic) een weekje schorsing uit.

De wedstrijd begon gesloten en voor een keertje liet Celtic het spel maken over aan de bezoekers. Achterin gesloten houden onder een goede organisatie was nu de boodschap. En jawel hoor, Celtic deed wat coach Karkaje had gevraagd, uitbreken op het gepaste ogenblik. El Mansouri (ex-EGR) was vooral gefocused op deze wedstrijd. Hij dook in de 2' minuut op voor doelman Drillieux, maar besloot voor langs. Twee minuten later was Porco aan de beurt. Hij onderschepte de bal en stormde alleen af op Drillieux, maar nu zat de doelman goed tussen. In dezelfde speelminuut duikt rots in de branding Bennassar op aan de 2e paal en knalt de 1-0 lekker binnen. Een minuutje later glijdt Bennassar uit en zo krijgt Zohoven een eerste kans, maar Darrag besluit voor langs. In de 8' dan bespeelt Corthouts een 1-2-tje met El Mansouri, maar opnieuw duikt Drillieux lekker in de voeten. In de 10' dan krijgt Zonhoven een vrije trap aan de cornervlag. Hilven wordt knap aan gespeeld en poeiert de 1-1 op het scorebord en laat doelman Sacchini eventjes blozen. Maar EGR had het behoorlijk lastig met het zoeken naar een gepast gaatje en targetman Ahmidouche. En het moest ook meerdere keren aan de noodrem trekken zonder daarbij vuile fouten te maken, maar de bezoekers kwamen wel vrij snel op een beangstigende foutenlast. Zo komt Celtic in de 14' aan een eeerste 10m, die lekker wordt omgezet door Debusschere, 2-1. Een minuutje later legt doelman Sacchini een lange bal op het hoofd van Corthouts en bijna bloosde doelman Drillieux, want met het nodige geluk hield hij de score in stand. Zonhoven probeert Celtic onder druk te zetten, maar de organisatie van Celtic was nog eens een keertje subliem. Celtic kreeg nog een 2e 10m, maar nu kon Debusschere de voorsprong niet verdubbelen. Het bleef dan ook 2-1 bij de rust.

Uitkijken dan voor die eerste speelminuut na de koffie, al vaker dit seizoen een probleem bij Celtic. Maar de wenkbrauwen gingen bij iedereen fronsend omhoog als ook blijkt dat na de rust de organisatie van Celtic nog steeds niet barst. En toch kwam de eerste échte kans er voor EGR, wanneer Ahmidouche Redwan aan de 2e paal opduikt, maar doelman Sacchini hem nu goed in de voeten duikt. Een minuutje later krijgt El Mansouri dan loon naar arbeid, wanneer een afgeweken schot vanuit de 2e lijn in doel belandt, 3-1. Zonhoven was niet van stuk, want in de 27' knalt zowel Darrag als Hilven op het doel van thuisdoelman Sacchini die tot 2x toe zijn netten stil hield met een magistrale parade. Maar een minuutje later dan toch even een barstje in de Celtic verdediging en Abdouri tikt de aansluiter binnen aan de 2e paal. Zonhoven probeerde Celtic nu hoger te drukken, maar dan speelt Corthouts knap op de ingelopen Debusschere die al even koel afwerkte, 4-2. Vervolgens krijgen we een moeilijk moment voor Celtic in de 32' wanneer Corthouts iets te lang op het veld staat, maar nog niet de maturiteit bezit om zélf de vervanging aan te vragen. Tweemaal in de fout en 2x een 10m voor Zonhoven. Tibari neemt deze voor zijn rekening, en knalt de eerste binnen, maar ook zijn 2e van de avond gaat langs. Zonhoven dus opnieuw aangesloten. Maar de technische Abdouri duikt in de 34' opnieuw op voor doelman Sacchini die opnieuw goed tussen zit. In dezelfde speelminuut scoort Ait Salah een afgeweken bal aan de 2e paal en de Zonhovense aanvang begint op gekende wijze zich te manifesteren, 4-4. In de 36' zit Celtic dan heel dicht bij de doodssteek, wanneer El Mansouri de paal treft, maar even later scoort diezelfde El Mansouri dan toch de 6-5, wanneer doelman Drillieux de bal van achter de doellijn haalt en ref Deckers de goal toekent, 5-4. Maar opnieuw komen de buren langszij, wanneer Ahmidouche Redwan langs de lijn oprukt en een afgeweken bal hoog in doel puntte, 5-5. En het zou toch weer niet gebeuren zeker, want in de 39' krijgt Zonhoven nog een 10m. Hilven was de politieagent buiten dienst die zijn verantwoordelijkheid nam tegenover die andere politieagent, Carlo Sacchini. De Houthalense doelman pareert de 10m. De corner die daarop volgende werd onderschept en nieuwkomer Verdingh slalomde zich tussen 2 verdedigers door, maar werd foutief neergehaald door Ahmidouche en zo komt ook Celtic aan zijn derde 10m van de avond. Verdingh neemt zijn verantwoordelijkheid op en trapt de bal tussen de benen door van doelman Drillieux, tot grote ergernis van de Zonhovense aanhang, maar de Houthalense aanhang deden het sportpark Lakerveld op zijn grondvesten daveren. Zonhoven was de verslagen ploeg en de uiteindelijk béste ploeg uit dit duel Celtic Houthalen hield de 3 punten verdiend thuis.

Chapeau jongens voor het geleverde spel vanavond. De organisatie stak goed in mekaar, er werd seerieus gecoached op het plein en vooral doelman Sacchini keepte nu zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen. Het was er nog eens eentje uit de oude doos. De punten waren broodnodig, maar de manier waarop die werden behaald, smaakt zeer zoet. De wedstrijd werd bovendien goed geleid door de refs Deckers en Favoreel. De wedstrijd werd in Houthalen aangenomen als zijnde een risico wedstrijd na de perikelen in Tongeren nog niet zo lang geleden, maar alles verliep zoals het hoort en dan moet ik daar vooral de Zonhovense aanhang voor bedanken.